Ontspanning op Lanzarote

Lanzarote is ideaal voor ontspanning. U kunt prettig winkelen, prachtige wandeltochten maken of heerlijk relaxen in een kuuroord.

Winkelen

Bron: Frank Vincentz, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Op Lanzarote kunt u heerlijk winkelen of rondstruinen op de verschillende lokale markten. De winkelstraten Calle Real en Calle Léon y Castillo in Arrecife zijn echte aanraders. In dit stadje vindt u ook een doordeweekse markt. Andere gezellige markten zijn die van Teguise en Playa Blanca. Vooral de markt in Teguise, met o.a. kleding, souvenirs en lokale wijnen, is zeer populair. In Puerto del Carmen vindt u Biosfera, een winkelcentrum met een uitgebreide selectie kleding-, schoenen-, cosmetica- en electronicawinkels. Ook aan de boulevard van Puerto del Carmen zijn leuke winkels, restaurants en café’s. In Playa Honda, nabij het vliegveld van Arrecife, bevindt zich het kleinere en minder toeristische winkelcentrum Deiland.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het aantal spa's en kuuroorden op Lanzarote neemt in hoog tempo toe. Eén van de populaire kuuroorden is Aquarsis in Puerto del Carmen. De meeste spa's bevinden zich in of onder de grote luxe hotels. Enkele tips: Beatriz Spa in Costa Teguise, het nieuwe Terma Europa in Puerto Calero en het Thalasso Center in Playa Blanca. Deze spa's zijn ook los van het hotel te bezoeken.

Wijn proeven

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In een vijftal bodega's in het wijngebied La Geria kan wijn geproefd en gekocht worden. Tijdens een rit door dit gebied passeert u onder andere Malvasia en El Grifo. Hier kunt u een uitgebreide rondleiding door de wijnmakerij krijgen en de diverse wijnen proeven. Naast wijn proeven is het natuurlijk ook leuk om hier te lunchen of te borrelen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Lanzarote biedt fantastische wandelmogelijkheden. In het Nationale Park Timanfaya kunt u - uitsluitend onder begeleiding van een gids - de fascinerende tochten over de Ruta del Litoral en de Ruta de Termesana volgen. U kunt op Lanzarote ook deelnemen aan de wandeltochten van Olita Treks of Canary Trekking. Bij deze wandeltochten gaat veel aandacht uit naar flora, fauna en de vulkanische verschijnselen van Lanzarote. Hiernaast kunt u diverse publieke wandelpaden langs de kust vinden.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Lanzarote zijn de mogelijkheden voor recreatieve fietsers enigszins beperkt. In de grote plaatsen kunt u fietsen huren, maar er zijn zeer weinig aparte fietspaden. Het is mogelijk om in Costa Teguise via Tommy’s Bikes deel te nemen aan fietstochten. Lanzarote is tevens een paradijs voor mountainbikers.