Stranden op Lanzarote

Lanzarote heeft een grote variëteit aan stranden als het populaire Playa Grande, het afgelegen Playas de Papagayo en de zwarte lavastranden bij Playa Bastián.

Playa Bastián

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa Bastián is een klein, goed onderhouden lavastrand in Costa Teguise. Stenen muurtjes bieden u bescherming tegen weer en wind. Palmbomen zorgen voor de nodige schaduw.

Playa Grande

Bron: MoveinBlue, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Playa Grande is het kilometers lange witte zandstrand van Puerto del Carmen. Het is drukbezocht en u kunt hier ligstoelen en parasols huren. Het kan op Playa Grande hard waaien, waardoor zonnebrandolie geen overbodige luxe is.

Playa de Famara

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa de Famara is vanwege het perfecte klimaat en de hoge branding zeer populair onder surfers. Voor zwemmers en funboarders geldt dat de stroming op Playa de Famara erg gevaarlijk kan zijn.

Playas de Papagayo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playas de Papagayo staan bekend als de mooiste stranden van Lanzarote. De 7 stranden liggen aan kleine, zanderige baaien met een geleidelijk aflopende bodem en kristalhelder water. Het kost enige moeite om de Playas de Papagayo te bereiken, maar het is de moeite meer dan waard.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa de las Cucharas

Bron: Michiel1972, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Playa de las Cucharas is dankzij de gunstige wind een paradijs voor surfers. Het strand is gelegen in een kleine baai in Costa Teguise. Playa de las Cucharas is ook prima geschikt voor kinderen.

Playa de los Pocillos

Bron: Alinea, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Voor beginnende surfers is Playa de los Pocillos een prachtig startpunt. De ondergrond is zeer zacht en loopt geleidelijk af. Het strand bevindt zich bij Puerto del Carmen.

Playa Honda

Bron: MoveinBlue, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Ondanks het feit dat Playa Honda zeer dicht bij het vliegveld van Arrecife ligt, is het een vrij rustig strand. Het kalme water maakt het strand ideaal voor gezinnen. Playa Honda wordt vaak benut als laatste stop op weg naar het vliegveld.