Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is een voormalig vissersdorpje dat inmiddels uitgegroeid is tot de grootste badplaats aan de zuidkust van Lanzarote.

Puerto del Carmen strekt zich uit langs de kustlijn, van vlakbij het vliegveld tot iets voorbij de oude haven ongeveer 9 km verder. Als u (laag) overvliegende vliegtuigen bezwaarlijk vindt, kunt u hier bij het boeken van een accommodatie rekening mee houden. Puerto del Carmen heeft in alle wijken een typisch toeristisch centrum. Het oudste deel wordt gevormd door het gelijknamige vissersdorp met hellende straatjes en een gezellige kleine haven. Net als op de rest van het eiland zijn in Puerto del Carmen vooral kleine, witte laagbouw-complexen te vinden. Hierdoor heeft de badplaats een vriendelijke uitstraling.

Vertier

Langs de 6,5 km lange boulevard richting de luchthaven zijn diverse restaurants en hotels te vinden. De boulevard 'Avenida de las Playas' is de hoofdstraat van Puerto del Carmen. U kunt hier naar hartenlust winkelen of ontspannen op een terrasje, genietend van de omgeving.

Ligging & strand

Door een gunstige ligging is Puerto del Carmen beter beschut tegen de wind en zijn er meer zonuren dan op de meeste andere plaatsen op het eiland. Puerto del Carmen beschikt met Playa Blanca en Playa de los Pocillos over de langste zandstranden van het eiland. Deze stranden zijn kindvriendelijk omdat ze geleidelijk aflopen in zee. Op de stranden is het mogelijk ligstoelen, pedalo's en parasols te huren.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Lanzarote:

Foto’s van Puerto del Carmen

Populaire accommodaties in Puerto del Carmen

Floresta 8.1
9 aanbieders
vanaf €466
Plus Fariones 8.7
7 aanbieders
vanaf €408
Sentido Aequora Lanzarote Suites 8.9
6 aanbieders
vanaf €487

Bekijk alle 73 accommodaties in Puerto del Carmen

Ligging