Autohuur Lanzarote

Het huren van een auto op Lanzarote is aan te raden voor mensen die op een afgelegen locatie overnachten en graag onafhankelijk het eiland willen bezichtigen en het strand willen bezoeken. De wegen met het rechtsrijdend verkeer zijn goed.

Wat zijn de mogelijkheden om een auto te huren op Lanzarote?

Het is op Lanzarote in de toeristische plaatsen vrijwel op iedere straathoek mogelijk om via een verhuurder een auto te huren. Als u direct bij aankomst verzekerd wilt zijn van een merk en model naar keuze, is het verstandig om dat voorafgaand aan uw vertrek te regelen. U heeft de keuze uit personenauto’s, cabrio’s en jeeps. Houdt u bij het huren rekening met de verschillende voorwaarden die de diverse verhuurders hanteren. Zo kunnen bijvoorbeeld alle kilometers vrij zijn of kunnen vanaf een bepaalde kilometerstand extra kosten worden berekend. Let u ook op of de prijs van de verzekering inclusief is.

Is het aan te raden om een auto te huren op Lanzarote?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van uw vakantiewensen en de plaats van uw accommodatie. Als u op een afgelegen plaats logeert en toch relatief makkelijk op uw eigen houtje het hele eiland wilt bezichtigen, dan is een huurauto zeker aan te bevelen. Het wegennet is goed, het verkeer rijdt rechts en de regels zijn vergelijkbaar met de Nederlandse. Als u bijvoorbeeld een all inclusive vakantie heeft geboekt in één van de toeristische oorden vlak bij het strand, zult u vermoedelijk geen behoefte hebben aan een huurauto. Voor incidentele uitstapjes van en naar grote plaatsen is het betaalbare openbaar vervoer een prima optie. Ook het taxivervoer is uitstekend geregeld.

Welke maatschappijen bieden autohuur op Lanzarote aan?

Diverse grote verhuurmaatschappijen bieden autohuur op Lanzarote aan. Denk aan Sixt, Alamo of Budget. Wanneer u een pakketreis boekt, dan bieden de meeste aanbieders de mogelijkheid om via hen meteen een huurauto te reserveren. Zo werkt Arke bijvoorbeeld met o.a. Sunny Cars. Bij Sunny Cars kunt u uiteraard ook zelf direct uw auto huren. U kunt uw auto vervolgens ophalen bij het vliegveld, of in de plaatsen Puerto del Carmen, Costa Teguise, Puerto Calero, Playa Blanca of Arrecife.

Foto’s van Autohuur Lanzarote

Regel vooraf uw huurauto op Lanzarote