Lastminutes Lanzarote

Lanzarote is een populaire winterzonbestemming, niet alleen voor toeristen, maar ook voor overwinteraars. Voor een lastminute naar de zon is Lanzarote zeker aan te raden.

Is de winter een goede periode om naar Lanzarote te gaan?

Het subtropische Lanzarote is een prima winterzonbestemming. Het staat vanwege het weer wel bekend als eiland van de eeuwige lente. In de wintermaanden december, januari en februari varieert de maximumtemperatuur tussen de 20 en 21°C. Ook kunt u nog in zee zwemmen met een watertemperatuur van 18 à 20°C. in de winter schijnt de zon gemiddeld zeven uur per dag en meestal kent die periode niet meer dan vijf regendagen per maand. Bovendien gaat het dan om geringe hoeveelheden neerslag. Afgezien van de weken van de kerstvakantie is het in de winter redelijk rustig. Het aantal toeristen is betrekkelijk klein, maar heel wat gepensioneerde Nederlanders en Belgen overwinteren graag op Lanzarote. Zij doen dat vooral in Costa Teguise, Playa Blanca en Puerto del Carmen.

Winter 2021/2022: vroeg boeken of last minute?

Als u tijdens de voorjaarsvakantie op Lanzarote wilt zijn, is het absoluut verstandig om tijdig te reserveren. Dit heeft als voordeel dat u nog ruime keuzemogelijkheden heeft, maar bovendien dat u kunt profiteren van vroegboekkortingen. Ook voor verblijf buiten deze vakantie om, is het te overwegen om vroeg te boeken. Het aantal last minute aanbiedingen loopt de jaren namelijk drastisch terug. Mocht u toch op het laatst weg willen, dan zal dat meestal wel lukken; Lanzarote is populair en veel vliegmaatschappijen onderhouden regelmatig verbindingen met het eiland, terwijl ook het aantal accommodaties groot is. Daar komt bij dat een reis naar Lanzarote geen bijzondere voorbereiding behoeft: een visum en vaccinaties zijn niet nodig en u kunt met de euro terecht. Dit is daar het wettig betaalmiddel.

Wat voor evenementen/feestdagen kent Lanzarote in de winter?

Lanzarote kent het hele jaar door een aanzienlijk aantal (religieuze) vieringen, waaronder twee Nationale Feestdagen begin december. De 6e is het Onafhankelijkheidsdag en de 8e Onbevlekte ontvangenis van Maria. Natuurlijk zal ook Kerstmis en Oud & Nieuw u niet ontgaan op dit subtropische eiland. De viering van het Driekoningenfeest op 6 januari lijkt op onze pakjesavond. De carnavalsactiviteiten vallen in 2017 in maart. Zij duren wezenlijk langer dan in Nederland. Zeker in Arrecife is dit een bijzonder bruisende periode met optochten en muziek. Voor de exacte data kunt u het beste ter plekke informatie inwinnen. Daar kunt u ook alle lokale vieringen ter gelegenheid van religieuze naamdagen in kaart brengen.

Foto’s van Lastminutes