Playa Blanca

Het zonovergoten Playa Blanca ligt in het uiterste zuiden van Lanzarote. Binnen 20 jaar is dit slaperige vissersdorp veranderd in een volwaardig toeristencentrum.

Met typerende witte huisjes en de laagbouw oogt de badplaats toch knus. In de haven liggen plezierboten, veerboten en visserssloepen voor anker. Het centrum van het oorspronkelijk dorpje ligt rondom de gezellige wandelboulevard met restaurantjes, winkeltjes en de autovrije winkelstraat. Vanaf Playa Blanca heeft u prachtig uitzicht op het kleine eiland Los Lobos. Vanuit Playa Blanca vertrekken regelmatig veerboten naar het buureiland Fuerteventura.

Vertier

In vergelijking met Puerto del Carmen is Playa Blanca een stuk rustiger, maar er zijn meer echte uitgaansgelegenheden dan in Costa Teguise. De levendigheid concentreert zich in het centrum waar veel bars, restaurants en winkels te vinden zijn en in de diverse 'Centro Commercial'.

Stranden

Playa Blanca heeft vier kleine zandstranden. Het Flamingo-strand is vrij geleidelijk aflopend. Het Blanca-strand en het Dorada-strand liggen aan een boulevard met een restaurant en een bar op loopafstand. Op al deze stranden kunt u parasols en ligbedden huren. Het West-strand is het enige zandstrand zonder faciliteiten.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Lanzarote:

Foto’s van Playa Blanca

Populaire accommodaties in Playa Blanca

H10 Rubicon Palace 8
10 aanbieders
vanaf €537
Relaxia Lanzasur Club 8
6 aanbieders
vanaf €606
H10 Lanzarote Princess 8.1
9 aanbieders
vanaf €532

Bekijk alle 43 accommodaties in Playa Blanca

Ligging