Arrecife

Arrecife is de hoofdstad van Lanzarote. Deze havenstad is ontstaan rond het vissersdorp San Ginés en dankt zijn naam aan de rotseilandjes die voor de kust liggen.

Arrecife betekent letterlijk klif of rif. Dankzij de bloei van het scheepvaartverkeer van en naar Amerika werd Arrecife een plaats van betekenis. Het is nu het zakelijke centrum van Lanzarote. Hoogbouw wordt net als op de rest van Lanzarote in Arrecife geweerd; er is slechts één torenflat. In de vele smalle straten en steegjes zijn cafés, restaurants en leuke winkeltjes te vinden die niet specifiek op toeristen gericht zijn.

Vertier

In Castillo de San Gabriel bevindt zich het Archeologische museum (Museo Arqueologico), dat u talrijke tentoonstellingsstukken toont van de oorspronkelijke inwoners. Het Castillo de San José is op zich al een bezienswaardigheid. Dit kleine kasteel, dat is gerestaureerd door de beroemde Canarische kunstenaar César Manrique, herbergt een vaste tentoonstelling met hedendaagse en moderne kunst en een restaurant met zicht op de haven.

Strand

Het bekendste strand van Arrecife is Playa del Reducto, een breed zandstrand met mooie palmbomen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Lanzarote:

Foto’s van Arrecife

Populaire accommodaties in Arrecife

Gran Arrecife 8.1
4 aanbieders
vanaf €535
Villa Vik 8.9
4 aanbieders
vanaf €752

Bekijk alle 164 accommodaties op Lanzarote

Ligging