Vakantiehuis of Villa op Lanzarote

Op Lanzarote is het huren van een villa of vakantiehuis, doorgaans in combinatie met een auto, de voor de hand liggende keuze van vakantiegangers die privacy en ruimte verkiezen boven gemeenschappelijke voorzieningen en vermaak. Ook families of vriendengroepen maken in klein of groter verband gebruik van deze accommodaties, die vaak een eigen tuin en zwembad hebben.

Wat is het voordeel van het (zelf) boeken van een vakantiehuis of villa op Lanzarote?

Rust, ruimte, privacy en comfort zijn de sleutelwoorden van diegenen die deze vorm van verblijf verkiezen boven een hotel of appartementencomplex. Vakantiehuizen en villa’s hebben een groter woonoppervlak dan een hotelkamer of appartement. Villa’s zijn meestal luxueuzer ingericht en bovendien beschikken zij over een eigen tuin. Alhoewel vaak een aantal villa’s bij elkaar ligt, geeft dit niet het gevoel in een vakantiekolonie te verblijven. Bij villa’s en vakantiehuizen zijn zelden gemeenschappelijke voorzieningen te vinden, waardoor een ‘eigen’ tweede huis gevoel ontstaat. U bepaalt uw dagritme volledig zelf. Geen kamerschoonmaak, geen vastgestelde tijden voor de maaltijd. Bovendien kiest, koopt en bereidt u uw eigen gezonde of goedkope maaltijden en kunt u desnoods iedere dag in en ander restaurant eten. Zeker indien u langere tijd op Lanzarote wilt doorbrengen, zult u in een vakantiehuis of villa gemakkelijker uw draai vinden. Het is goed u te realiseren dat het afzonderlijk boeken van een accommodatie en een ticket over het algemeen duurder uitkomt dan een combi-deal.

Is het mogelijk om een vakantiehuis of villa met privézwembad te boeken?

Indien zwemmen of in het water spelen een belangrijk onderdeel is van uw vakantie bent u niet per se aangewezen op hotels of andere gemeenschappelijke zwemgelegenheden. Op Lanzarote zijn diverse aanbieders van vakantiehuizen/villa’s met een privézwembad waar u altijd verzekerd bent van een verfrissende duik wanneer u dat wilt en u zich niet met zaken als ‘handdoekje leggen’ hoeft bezig te houden.

Hoe regelt u de vlucht naar Lanzarote?

U kunt zelf uw vlucht boeken via de diverse ticketvergelijkingswebsites of uw vlucht rechtstreeks bij een vliegmaatschappij regelen. Naast KLM en Transavia voeren Thomas Cook en Air Berlin rechtstreekse vluchten naar Lanzarote uit. Wilt u zo voordelig mogelijk naar Lanzarote vliegen, dan kunt u overwegen om vanaf Eindhoven een directe vlucht te boeken bij prijsvechter RyanAir.

Wat heeft u naast een vakantiehuis en vlucht nog meer nodig?

Bij een verblijf van minder dan drie maanden op het eiland heeft u geen visum nodig, een geldig paspoort of Europese identiteitskaart volstaat dan. Vergeet niet te checken of uw reisverzekering de gehele periode geldig is en vooral ook of deze in combinatie met de ziektekostenverzekering wel toereikend is. Sinds 2014 zijn de regels voor vergoeding van in buitenland gemaakte ziektekosten (soms sterk) gewijzigd en meestal niet verbeterd! Controleer uw eigen ziektekostenverzekering grondig hierop. Uw bagage is natuurlijk afhankelijk van uw vakantie-invulling en de periode van het jaar waarin u reist. Doorgaans liggen de villa’s wat verder van winkels en kunt u vermoedelijke niet terugvallen op gemeenschappelijke voorzieningen. Een huurauto kan dan onmisbaar zijn. Stelt u zich tijdig van de situatie ter plekke op de hoogte en vergelijk al in Nederland huurprijzen en -voorwaarden bij diverse (grote) aanbieders.

Foto’s van Vakantiehuizen & Villa's

Onze aanbevelingen voor vakantiehuizen en villa's op Lanzarote

Villa's Sandra & Perla 2 villa's Bekijk aanbod

Bekijk villa's die u in combinatie met vlucht kunt boeken