Entertainment op Lanzarote

Lanzarote biedt volop entertainment voor jong en oud. Er zijn diverse attractieparken, dierentuinen, een waterpark en leuke activiteiten als karten en paintballen.

Dierentuinen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De grootste dierentuin op Lanzarote is het zeer populaire Rancho Texas, gelegen nabij Puerto del Carmen. Het aanbod van het park is gevarieerd. U vindt hier naast een kinderboerderij en speeltuin ook krokodillen en bijzondere witte tijgers. Een paar maal per dag worden dierenshows opgevoerd. Rancho Texas is dan ook een absolute aanrader voor gezinnen met kinderen. In het noorden van Lanzarote ligt het Guinate Tropical Park dat 45.000 m2 groot is en bestaat uit meren, watervallen en tropische tuinen. Momenteel is het park gesloten.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aquapark Lanzarote is het enige waterpark van Lanzarote. Het is kleinschalig en wat gedateerd. Gezinnen met kinderen zullen zich toch goed vermaken. Het park beschikt over een grote diversiteit aan glijbanen die uitkomen op verschillende zwembaden. Uiteraard zijn er ook kinderbaden te vinden. Het water is niet verwarmd, waardoor het in de wintermaanden minder geschikt is voor een bezoek. Het waterpark beschikt over een restaurant en is elke dag geopend. De entreekosten liggen rond de 20 euro per persoon. In het park is ook een paintballarena. Hiervoor moet uiteraard bijbetaald worden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Attracties

Bron: Luis Miguel Bugallo Sánchez (Lmbuga), CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Op Lanzarote zijn geen attractieparken of pretparken met achtbanen. Een unieke attractie is Submarine Safaris in Puerto Calero. Met een gele onderzeeër verkent u de onderwaterwereld rond Lanzarote. Gedurende een uur zweeft u door de Atlantische Oceaan. Het heldere water en het feit dat vissen worden gevoerd, zorgen voor een steeds afwisselende magische ervaring. SubCat Submarine Tours in de oude haven van Puerto del Carmen biedt zelfs een 3-uur durende trip in een onderzeeër.

Karten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De kartbaan van Lanzarote ligt op ongeveer 2 km van het vliegveld Arrecife. Er is een kartbaan van 100 meter voor de kleintjes en een parcours van 865 meter voor kartrijders vanaf 12 jaar. De banen van Gran Karting worden ook gebruikt voor internationale wedstrijden, dus ideaal voor de liefhebber.