Evenementen op Lanzarote

Jaarlijks vindt een aantal grote evenementen plaats op Lanzarote, waaronder het carnaval, de Ironman Triatlon en het Festival de Musica Visual.

Volksfeesten

Bron: Frank Vincentz, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

De inwoners van Lanzarote vieren geregeld feest. Vanaf mei tot november zijn tenminste twee grotere evenementen op het eiland. Lokaal worden hiernaast religieuze naamdagen gevierd. Deze volksfeesten gaan gepaard met veel muziek, optochten, dans, klederdracht en andere uitingen van Canarische folklore. Tijdens deze feestdagen staat het openbare leven vrijwel stil.

Carnaval

Bron: Frank Vincentz, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Carnaval op Lanzarote vindt net als in Nederland plaats in februari of maart. Vooral in Arrecife is het tijdens de carnavalsviering een gekkenhuis, met optochten, carnavalsverkiezingen en veel samba- en salsamuziek. Mocht u in deze periode op Lanzarote zijn, dan mag u dit zeker niet missen.

Ironman Triatlon

Bron: Dontworry, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

De internationale Ironman Triatlon is het grootste en bekendste sportevenement op Lanzarote. De triatlon begint en eindigt in Puerto del Carmen. De triatlon vindt plaats in mei. Rondom het evenement worden diverse andere sportwedstrijden en feesten georganiseerd.

Festival de Música Visual

Bron: Afrank99, CC-BY-SA-2.0, Wikimedia Commons

Elk jaar vindt in oktober het Festival de Música Visual plaats. Dit is een evenement van internationale allure, met naast avant-gardistische en etnische muziek, ook filmvoorstellingen. De concerten vinden onder andere plaats in de lavatunnels van Jameos del Agua. Een unieke belevenis.