Jameos del Agua

Jameos del Agua ligt dicht bij de kust en is één van de niet te missen bezienswaardigheden van Lanzarote. Deze prachtige grot is de eerste bezienswaardigheid op Lanzarote die gedecoreerd is door César Manrique.

Jameos del Agua maakt samen met Cueva de los Verdes deel uit van een vulkanische tunnel die voor het begin van onze jaartelling is ontstaan na de uitbarsting van de 'Kroon Vulkaan'. Deze tunnel staat in verbinding met de Atlantische Oceaan zodat er stroompjes en een meertje met zeewater worden gevuld.

In het meertje leven blinde albinokrabbetjes die nergens anders op de wereld voorkomen. Door een gat in het dak van de tunnel valt zonlicht naar binnen, waardoor de ontelbare krabbetjes, sterren in het water lijken. Achter het meer wordt een imposante dansvloer omringd door enkele karakteristieke barretjes. Vlakbij ligt onlangs verbouwde concertzaal waarin ruim 600 personen kunnen plaats nemen. Aan het eind van de Jameo Grande vindt u een weidse open ruimte, Deze oase van rust heeft een mooi aangelegde tuin met een onwaarschijnlijk idyllische vijver. U kunt uw bezoek aan Jameos del Agua afsluiten met een rondgang door het vulkaanmuseum.

Tip: Als u de Jameos del Agua 's avonds bezoekt, kunt u genieten van een heerlijk diner in het restaurant of een concert zoals u nooit heeft beleefd. Reserveren is gewenst, zeker als die avond een concert wordt gegeven. U kunt uw bezoek aan Jameos del Agua perfect combineren met een bezoek aan het nabij gelegen Mirador del Rio.

Foto’s van Jameos del Agua

Ligging