Fundación de César Manrique

Het Fundación de César Manrique is een museum dat is ingericht in en om het voormalige woonhuis van de op Lanzarote geboren kunstenaar César Manrique.

Manrique heeft zijn droomhuis naar eigen ontwerp ingericht in een aantal met elkaar verbonden lavagrotten nabij het plaatsje Tahiche.

Bovengronds wordt in tentoonstellingen een compleet beeld van het werk gegeven waar het creatieve brein van Manrique die zowel als architect, designer en schilder goed naar voren komt. U kunt naar hartenlust lezen over het werk en leven van deze zoon van het eiland. Via een binnenplaats daalt u via een bijzondere vulkanische stenen trap af naar vijf in elkaar overlopende vulkanische kamers ieder met een eigen karakter.

Na de tragische dood van César Manrique, bij een verkeersongeval in 1992 is zijn huis het hoofdkwartier van een stichting geworden. Deze stichting (fundación) conserveert de voormalige woning van de kunstenaar en houden het geopend voor het publiek. De opbrengsten van de entreegelden worden verder gebruikt voor artistieke vorming van de jeugd, binnen de beeldende kunst, de muziek, de dans en het theater. Het initiatief om met inkomsten ook van de andere toeristische trekpleisters het bestaan van boeren en traditionele ondernemingen op Lanzarote te subsidiëren, komt ook van César Manrique.

Foto’s van Fundacion de César Manrique

Ligging