La Geria

La Geria is het belangrijkste wijngebied op Lanzarote, middenin een zee van lava. Vóór de vulkaanuitbarstingen was de streek bekend om zijn fruit- en bloementeelt, maar dit is door de lavastromen volledig verwoest.

Ondanks een gebrek aan grondwater en regen zijn de vindingrijke bewoners van de streek erin geslaagd met succes wijn te verbouwen. Zij gebruiken hierbij alleen het materiaal dat voor handen is: lava.

De lage druivenstruiken staan individueel in een kuil die gevuld is met lavasteentjes. Deze steentjes houden het (sproei)water lang vast. De kuil wordt aan één zijde begrensd door in een halve cirkel gestapelde brokken lava. Dit biedt een goede bescherming tegen de heersende passaatwind. La Geria heeft hierdoor een unieke en gevierde landschapsarchitectuur gekregen waardoor het tot beschermd gebied is uitgeroepen.

Wijn proeven

In een vijftal bodega’s kan wijn geproefd en gekocht worden. Tijdens een rit door dit gebied passeert u onder andere Malvasia en El Grifo. Hier kunt u een uitgebreide rondleiding door de wijnmakerij krijgen en de diverse wijnen proeven. Een luxueuze lunch is te gebruiken op het ruime terras en in de goed gesorteerde 'Gourmet Store' zijn allerlei bijzondere (lokale) producten verkrijgbaar.

Foto’s van La Geria

Ligging