Mirador del Rio

Mirador del Rio is één van de zeven attracties die door de op het eiland geboren kunstenaar Cesár Manrique in de 60- en 70-er jaren van de 20ste eeuw op Lanzarote is ingericht.

Deze eigenaardige woongrot ligt op het noordelijkste puntje van Lanzarote, aan de rand van afgrond die meer dan 400m hoog is. Het panorama vanuit het Miradol del Rio is schitterend.

Mirador Del Rio is niet alleen vanwege het uitzicht, maar ook door de bouwstijl een bezoek meer dan waard. De grootste ruimte van het Mirador del Rio is het Grand Café. Op vertoon van uw toegangskaartje kunt u hier gratis een kopje koffie of thee drinken. Het Grand Café heeft aan de kant van de afgrond een kamerbrede glazen wand. Hiernaast kunt u (als u geen hoogtevrees heeft) ook buiten op het terras het adembenemende uitzicht op de Atlantische Oceaan en het eiland La Graciosa bewonderen.

Tips: Jameos del Agua ligt niet ver van het Mirador del Rio, zodat u het bezoek aan beide bezienswaardigheden goed kunt combineren. De omgeving rond het Mirador Del Rio leent zich uitermate goed voor een fikse wandeling.

Foto’s van Mirador del Rio

Ligging