El Golfo

El Golfo is een visserdorp aan de westkant van Lanzarote. Aan het strand van dit dorp rijst een halve krater uit het zand op. De andere helft van de krater is in zee gezonken.

De bovenrand van de krater kan gemakkelijk (per wandelpad) worden bezocht. Het middenin de kraterput liggend meertje met een zeer indringende groene kleur komt dan het beste tot zijn recht. Dit meertje (Lago Verde) wordt gevoed door ondergronds zeewater en dankt de groene kleur aan de grote hoeveelheid algen. Opnames voor de James Bondfilm 'Thunderball' zijn hier gemaakt. Bij El Golfo geniet u van een mooi uitzicht op een zwart strand met grillige rotsen met een brede kleurenschakering van roestrood, aardebruin, blauw en pekzwart. Slechts een deel van de rotsen en het zwarte strand is toegankelijk.

Het rustige dorp El Golfo herbergt veel restaurantjes waar u uitkijkt over de oceaan met op de achtergrond het geluid van de branding. Tip: een rit naar El Golfo is perfect te combineren met een bezoek aan Playa Blanca en/of het Nationaal Park Timanfaya.

Foto’s van El Golfo

Ligging