Teguise

Teguise ligt in het hart van het eiland en is de voormalige hoofdstad van Lanzarote. In 1852 moest Teguise de eer afstaan aan de huidige hoofdstad, het grotere en aan de kust gelegen Arrecife.

Eén van de oudste nederzettingen van de Canarische Eilanden lag in het huidige stadje. Teguise wordt nu min of meer als openlucht museum gezien waar de typische lokale architectuur van de huizen naar hartenlust kan worden bekeken. Op een steile heuvel toornt een oude burcht boven Teguise uit. Dit Castillo de Santa Barbara is ingericht als museum over emigratie. Alleen het uitzicht tussen de kantelen is de rit er naar toe al waard.

Zondagse Markt

Teguise is vooral bekend door de Zondagse markt waar naast kwalitatief redelijke vooral inferieure souvenirs en nep luxe-merkproducten worden aangeboden. Afdingen is een must. Hou rekening met de ervaring dat u pas 'thuis' ervaart dat sommige koopjes een kat in de zak blijken. De markt begint om 9 uur en eindigt circa 14 uur. Wees op tijd, want al rond 13 uur beginnen de kooplui hun waar in te pakken en rest alleen de rommel.

Tip: bezoek in Teguise het meest originele café van Lanzarote, Café JaLeo. Het is een cultureel centrum voor met name de jongeren van het eiland en biedt ruimte aan muziek, exposities en live-optredens. Hier kunt u eten en drinken in de Canarische traditie.

Foto’s van Teguise

Ligging