Excursies op Lanzarote

Excursies bieden u de kans om Lanzarote op een bijzondere manier te beleven. U kunt onder andere rijden op een kameel of een quad en deltavliegen.

Kameelrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kameelrijden is op Lanzarote groeiend in populariteit. Eigenlijk berijdt u een dromedaris die wordt gefokt op de kamelenboerderij nabij Uga. Hier zijn ook paarden te huur. In het Nationaal Park Timanfaya kunt u eveneens voor een kamelenrit opstappen.

Helikoptervluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met Helicopter Tours kunt u vanuit Arrecife een helikoptervlucht over Lanzarote maken. Er zijn twee vluchtroutes over het eiland. Eén van 30 minuten (circa €150 per persoon) en één van 50 minuten (circa €300 per persoon). Zonder twijfel een unieke manier om het eiland te bekijken.

Boottochten

Bron: Frank Vincentz, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Dagelijks vertrekken er bootexcursies vanuit Puerto del Carmen, Playa Blanca en Puerto Calero. U kunt Lanzarote vanaf het water ervaren op zeiljachten, jetski’s, catamarans, glasbodemboten en vanuit onderzeeërs het zeeleven bekijken. Sommige boottochten brengen u naar het buureiland Fuerteventura.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Quadrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Quadrijden is al jaren mogelijk op Lanzarote. Met Megafun Quad Safari’s kunt u per quad of buggy een tocht maken over het eiland. Er zijn quads met één en met twee zitplaatsen beschikbaar.

Deltavliegen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Deltavliegen en paragliden is vrijwel het hele jaar mogelijk. Bij Club de Vuela Libre Zonzamas kunt u dit onder begeleiding doen.