Sport op Lanzarote

Voor sporters is Lanzarote een place-to-be. U kunt er fantastisch surfen, duiken en mountainbiken, maar ook heerlijk paardrijden of golfen.

Surfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Lanzarote is dankzij de passaatwind één van de beste surfplekken ter wereld. Met name Caleta de Famara is bijzonder populair onder surfers, windsurfers en kitesurfers. De wind en de golven zijn vooral in de zomermaanden perfect. Andere populaire surfstranden zijn Playa de los Pocillos en Playa Grande in Puerto del Carmen en Playa de Chucharas in Costa Teguise. Er zijn diverse surfscholen voor beginners, zoals het populaire Surf School Lanzarote bij Playa de Famara.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Lanzarote heeft twee golfbanen. De golfbaan in Costa Teguise heeft 18 holes (par 72) en is gelegen in een uitdagend ruige omgeving. Alle holes bieden prachtig uitzicht op de oceaan. De greenfee bedraagt rond de 60 euro. Golflessen zijn voor jong, oud, beginner of gevorderde in vele soorten en maten mogelijk. Clubs, trolleys en golfkarretjes zijn te huur. In 2009 is nabij Puerto del Carmen de 18 holes (par 72) golfbaan Lanzarote Golf Resort geopend. Bekijk hier de mogelijkheden voor een golfvakantie op Lanzarote.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Lanzarote is één van de beste duiklocaties van Europa. Het zeeleven biedt een grote variëteit en de Atlantische Oceaan is schoon en helder. De beste duikspots liggen voor Puerto del Carmen, Playa Blanca en Puerto Calero. Uniek is het zeeleven rondom de Noordelijke Chinijo-archipel. Om hier te mogen duiken heeft u wel een vergunning nodig. Wilt u leren duiken, dan zijn er diverse goede duikscholen beschikbaar, zoals Dive College Lanzarote in Playa Blanca en Safari Diving in Puerto del Carmen.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardrijden is een prachtige manier om het landschap van Lanzarote op een sportieve manier te ontdekken. Lanzarote a Caballo, nabij Yaiza, organiseert paardrijtochten van 1 tot 5 uur. In het themapark Rancho Texas kunt u ook paardrijden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Lanzarote is een paradijs voor mountainbikers. Het ruige landschap, bestaand uit veel heuvels en lavagebieden, maakt het eiland tot een ideaal parcours. Voor mountainbikers is eind 2009 een route ingericht die het eiland rond gaat. De totale lengte van de route is ruim 205 km. Het is in stukken van rond de 40 km lengte verdeeld. Deze deelroutes hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Op borden wordt zowel de route als de moeilijkheidsgraad van de rit aangegeven. Wilt u een mountainbike huren? Renners Bikes in Puerto del Carmen is gespecialiseerd in mountainbikes.

Watersporten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Naast surfen kunt u op Lanzarote diverse watersporten beoefenen. Lanza Canoa verhuurt kajakken voor een solotour of een begeleide tocht. Zeilliefhebbers kunnen het hele jaar door zeilboten in alle soorten en maten huren, zoals bij Aventura Plus in Puerto Calero. Sportvisserij kan het hele jaar worden beoefend vanaf de kust, een boot of een pier. Diepzeevistochten zijn o.a. te boeken bij Ana Segundo in Puerto del Carmen. Liefhebbers van extremere sporten kunnen parasailen via Paracraft Lanzarote.