Vervoer op Lanzarote

Lanzarote heeft een goed wegennet met rechtsrijdend verkeer en verkeersregels die vergelijkbaar zijn met Nederland. Het openbaar vervoer en taxivervoer is prima geregeld.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een auto huren op Lanzarote is niet moeilijk. Op vrijwel elke straathoek zijn er autoverhuurders te vinden. Wilt u direct bij aankomst over een huurauto beschikken, dan is het aan te raden om dit voorafgaand aan uw reis te regelen. Naast gewone personenauto’s zijn cabrio of een jeep te huren. De prijs van de benzine is op Lanzarote vergelijkbaar met die in Nederland.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met een geldig motorrijbewijs kunt u op Lanzarote een motor huren. Het dragen van een helm is verplicht. Het huren van een scooter is ook mogelijk.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi’s op Lanzarote zijn in vergelijking met Nederland prima betaalbaar en daarom een echte aanrader. Voor enkele euro's komt u al een heel eind. U kunt een taxi aanhouden of telefonisch bestellen. Korte ritten worden geregistreerd door de meter. Voor langere ritten kunt u beter vooraf een prijsafspraak maken met de taxichauffeur.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Via Arrecife kunt u per bus elke grote plaats op Lanzarote bereiken tegen een zeer betaalbaar tarief. U kunt betalen in de bus of van te voren een buskaart kopen. De actuele busregelingen kunt u downloaden van de website van de Arrecife Bus. Wilt u de markt in Teguise bezoeken, dan kunt u elke zondag gebruik maken van speciale diensten vanuit Puerto del Carmen en Costa Teguise.