Praktische informatie

Deze pagina biedt u praktische informatie over Lanzarote, met tips over geldzaken, veiligheid, gezondheid en telefonische bereikbaarheid.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Lanzarote betaalt u met de euro. Het prijsniveau is iets lager dan in Nederland. Het is aan te raden om voldoende contant geld op zak te houden, omdat betalen met de pinpas niet overal gebruikelijk is. In de badplaatsen en grotere plaatsen zijn voldoende betaalautomaten. Wilt u met creditcard betalen, dan heeft u ook de pincode van uw kaart en een legitimatiebewijs nodig. Het geven van fooien aan obers, gidsen en taxichauffeurs tussen 5% en 10% is gebruikelijk.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het bereik voor mobiel bellen is op Lanzarote goed. Mobiel bellen is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. U kunt ook bellen vanuit een straattelefoon. Hiervoor zijn bij verschillende winkels telefoonkaarten verkrijgbaar. Belt u naar Nederland, dan dient u eerst 0031 (mobiel: +31) in te toetsen. Vergeet hierna niet de eerste 0 van het Nederlandse (net)nummer weg te laten.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor een bezoek aan Lanzarote heeft u geen vaccinaties nodig. Smeer altijd voldoende zonnebrandmiddel en gebruik matig alcohol. Kraanwater kunt u beter niet drinken, flessenwater is op bijna elke straathoek verkrijgbaar. De grotere plaatsen en alle badplaatsen beschikken over een apotheek. Hier kunt u ook terecht voor eenvoudig medisch advies. Er zijn vele (privé)dokterspraktijken die zich met name op toeristen richten. In de grotere plaatsen is ook een kliniek/ziekenhuis. De kwaliteit van de gezondheidszorg is goed. De meeste artsen spreken Engels. Neem de pas van uw zorgverzekering mee en sluit voor de zekerheid een reisverzekering af.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Lanzarote staat bekend als een relatief veilig eiland. De politie patrouilleert intensief. Diefstal en zakkenrollerij komen wel voor. Berg waardevolle spullen altijd op in de kluis van uw accommodatie en sluit de deuren en ramen goed wanneer u het verblijf verlaat. Laat geen waardevolle spullen achter in de auto, ook niet in de kofferbak.

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over Lanzarote:

  • Op Lanzarote wordt Spaans gesproken. Mensen die in de toeristische branche werkzaam zijn spreken vaak ook Engels en soms Duits en Frans.
  • Veel accommodaties bieden tegen betaling draadloos internet of internet op een vaste computer aan. In de grote badplaatsen zijn internefcafés.
  • In de stopcontacten passen dezelfde stekkers als in Nederland. Het voltage (230 Volt) is gelijk.
  • Realiseert u zich vooraf goed dat u fanatieke promotors/verkopers tegen kunt komen die u met cadeaus of prachtige verhalen willen verleiden tot het tekenen van contracten voor timesharing.
  • Op het eiland wordt steeds meer rekening gehouden met minder validen. Op- en afritten voor rolstoelen op trottoirs zijn (als er al een stoep is) niet altijd logisch aangelegd. In de (oude) dorp- en stadcentra blijft het moeilijk manoeuvreren. Sommige winkelcentra en oudere, kleinere accommodaties hebben in het geheel geen voorzieningen.
  • Indien u kloosters of kerken bezoekt, wordt gepaste kleding op prijs gesteld: geen blote benen en armen.
  • Fotograferen is in de meeste kerken, musea en openbare gebouwen niet gewenst, soms niet toegestaan. Als u de flitser van uw toestel (bewust) uitschakelt geeft dit hoe dan ook de minste problemen.