Eten en drinken op Lanzarote

Op Lanzarote kunt u genieten van de Canarische keuken met heerlijk verse vis- en vleesgerechten. Vegetarische maaltijden zijn dankzij de lokale groenteteelt zeer smaakvol.

Keuken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De maaltijden op Lanzarote worden bereid volgens de traditie van de Canarische keuken. Deze is eenvoudig en eerlijk, waarbij wordt volop gebruik gemaakt van lokale producten zoals tomaten, uien en aardappels. U kunt op Lanzarote naast heerlijke visgerechten ook stevige soepen en stoofschotels eten. Een aanrader zijn tapas. Deze verschillende kleine hapjes kunt u eten in typische tapasbars. Op Lanzarote wordt vooral in de streek La Geria wijn geproduceerd, waaronder de populaire malvasía-wijn. Bier is verkrijgbaar in alle import- en lokale soorten. Hetzelfde geldt voor sterke dranken als rum en fruitlikeuren.

Eetgewoonten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Lanzarote is, net als in de rest van Spanje, de lunch de belangrijkste maaltijd. Deze begint rond 14 uur. Pas om 21 uur gebruikt men een licht diner. Wanneer u voor 19 uur wilt aanschuiven in een restaurant, bent u waarschijnlijk de eerste gast.

Supermarkten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Supermarkten en minimarkten zijn op Lanzarote in iedere plaats te vinden. Hier kunt u terecht voor uw dagelijks boodschappen, zoals drinkwater, verse groenten, brood, kaas, vlees, vis en wijn. Op wisselende dagen kunt u op de lokale markten terecht voor het inkopen van eten en drinken.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Restaurants

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wilt u Lanzarote op een culinaire manier ontdekken? Ga dan naar de vissersplaatsen of het binnenland om de lokale keuken op te zoeken. De prijzen zijn vaak redelijk en de porties royaal. Ook voor dineren in stijl zijn genoeg adressen te vinden. Op Lanzarote zijn weinig specifiek vegetarische restaurants, maar een vleesloos gerecht is altijd te bestellen. In de badplaatsen van Lanzarote voeren de talloze restaurants een heftige concurrentiestrijd. Hier kunt u terecht voor uw steak, schnitzel of pizza. Tevens zijn er Chinese, Japanse, Indiase en Griekse restaurants te vinden.

Drinkwater

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het kraanwater op Lanzarote kunt u beter niet drinken. U kunt dit water wel gebruiken om uw tanden mee te poetsen en de mond te spoelen. Zorg dat u zelf voldoende flessen water aanschaft. U hoeft niet bang te zijn voor ijsblokjes in uw drankjes. Deze worden van fleswater gemaakt.