Vliegreis en tijd

De vluchttijd van Nederland naar Lanzarote Airport nabij Arrecife is ongeveer 4 uur. Op Lanzarote is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De reistijd naar Lanzarote bedraagt per vliegtuig ongeveer 4 uur. In het laagseizoen worden door sommige vliegmaatschappijen tussenlandingen op Tenerife of Fuerteventura ingelast. In dat geval duurt de reis circa 5,5 uur. Wanneer u geen haast heeft en per auto wilt reizen, dan kunt u Lanzarote ook bereiken per boot. Eens per week gaat er een autoveer vanaf Cadiz naar Gran Canaria. Vanaf Gran Canaria vaart dagelijks een veerboot naar Lanzarote.

Vliegveld

Bron: Frank Vincentz, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Lanzarote heeft één vliegveld: Lanzarote Airport. Het vliegveld ligt op ongeveer 5 kilometer van de hoofdstad Arrecife en op korte afstand van Puerto del Carmen. De luchthaven verwerkt ongeveer 5,5 miljoen passagiers per jaar en heeft twee terminals. T1 is bestemd voor Europese vluchten en T2 voor vluchten naar de andere Canarische Eilanden.

Vluchten

Bron: Andy Mitchell, CC-BY-SA-2.0, Wikimedia Commons

Onder andere KLM, Transavia, Thomas Cook en Air Berlin vliegen rechtstreeks naar Lanzarote. Pakketreizen naar Lanzarote zijn vaak aanzienlijk voordeliger dan een directe (lijn)vlucht.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het is op Lanzarote, net als op de gehele Canarische Eilanden, het hele jaar door één uur vroeger dan in Nederland en België.

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor verblijven op Lanzarote tot 3 maanden heeft u alleen een geldig paspoort of een Europese identiteitskaart nodig. Wilt u langer blijven dan 3 maanden, dan dient u te beschikken over een visum. Deze kunt u aanvragen bij de Spaanse ambassade in Den Haag of bij één van de consulaten in Amsterdam of Rotterdam.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reist u naar Lanzarote, dan kunt u in de economyclass maximaal 20 kilo aan bagage meenemen. In de wintermaanden is het aan te raden voldoende warme kleding mee te nemen. Daarnaast zijn zonnebrandmiddel, zwemkleding en goed schoeisel essentieel. U kunt in de winkels en supermarkten op Lanzarote uw garderobe prima aanvullen.