Bassie & Adriaan op Lanzarote

Bron: TROS, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Eind jaren 80 was Lanzarote het decor voor de populaire serie Het Geheim van de Schatkaart van het Nederlandse televisieduo Bassie en Adriaan.

Filmlocaties op Lanzarote

Bassie en Adriaan hebben voor verschillende series afleveringen op Lanzarote gefilmd. De eerste serie was 'de Huilende Professor'. De schuilplaats van de professor, het groene meer (El Golfo), bevond zich op het Canarische Eiland Lanzarote. Voor de serie 'het Geheim van de schatkaart' zijn zelfs 6 afleveringen op Lanzarote gefilmd. Genoeg tijd voor Bassie en Adriaan om een bezoek te brengen aan Timanfaya, Mirador de Rio (het spiegel ei-land) en uiteindelijk de grotten van Jameos del Agua, waar de schatkist verborgen lag.

Het Geheim van de Schatkaart

Het leven lacht clown Bassie en acrobaat Adriaan aan het begin van de serie toe. Het circusseizoen is afgelopen en voor het duo breekt de vakantie aan. Ze bezoeken een rommelmarkt en voordat Adriaan het kan voorkomen breekt Bassie per ongeluk de tent af. Ze moeten alle gebroken artikelen kopen en vertrekken met een kar vol troep richting hun vrolijk gekleurde caravan. Daar ontdekken ze dat achter een schilderij een bijzondere verrassing zit: een schatkaart! Volgens de kaart ligt een geweldige schat op hen te wachten op Lanzarote, dus ze pakken een vlucht en het avontuur lonkt. Wat ze niet weten is dat de Baron, B2 en Vlugge Japie ontdekt hebben dat Bassie en Adriaan een schatkaart hebben. Ook de boeven trekken richting Lanzarote en hebben maar één doel: de schatkaart afpakken en zelf de schat vinden.

Bekijk hier 'Het Geheim van de Schatkaart' op YouTube

Meer over Bassie & Adriaan

Relevante links over Bassie & Adriaan:

Andere artikelen

Meer artikelen over Lanzarote:

Foto’s van Bassie & Adriaan op Lanzarote

Ligging